Лазерна епилация в Борекс

Често задавани въпроси

Центрове борекс

често задавани въпроси

Някой от най-често задавани въпроси
Безопасна ли е лазерната епилация?
Да, безопасна е. Инфрачервеното лъчение е топлинно лъчение, не предизвиква йонизация и други странични явления. Лъчението се поглъща от пигмента меланин, който се съдържа в космите и съвсем малко в клетките на кожата. Кожата не изгаря, а само космите.
Болезнена ли е лазерната епилация?
Усещането е като при леко парване или удар с гумен ластик. Повечето хора почти не усещат и понасят добре процедурата. Може да се използва предварително охлаждане или EMLA – местна упойка. Болката при електроепилацията е несравнима с усещането от лазерната епилация.
Как влияе цвета на космите и кожата при лазерната епилация?
Идеалният случай е при тъмни косми и светла кожа. По-светлите, руси и бели косми се подават трудно на лазерна епилация, защото не съдържат пигмента меланин в клетките си. Тъмните, пигментирани и кожи с тен могат да получат изгаряне при недобре избрани параметри на лазерното лъчение. Винаги питайте работещите с лазера специалисти дали имат лиценз (диплома за обучение) и от колко време практикуват лазерна епилация.
Какво трябва да се знае преди процедурата?
Няколко седмици преди процедурата космите не трябва да са скубани с пинсети или кола маска. Корените трябва да са в кожата, за да е възможно унищожаването им с лазера. Не трябва да сте излагани на слънце и солариум, защото пигментиралата потъмняла със захар кожа може да изгори при процедурата. Космите могат да се подрязват или бръснат. Могат да се изрусяват с депилатор, но не трябва да се скубят преди процедурата с лазер.
Колко процедури ще са нужни?
Броя на процедурите е зависим индивидуално от пациента. Практиката показва, че са необходими минимум три процедури, но при някои индивиди с хормонална и генетична обремененост те могат да са повече. Процедурите се повтарят в интервал от 4-8 седмици. Всяка процедура намалява броя на космите и те стават по-мъхести и светли. Крайната цел на лазерната епилация е достигане на нормален незабележим за окото мъх, който е нужен на кожата за нормалното й функциониране.
Какво трябва да се очаква след процедурата?
Непосредствено след процедурата кожата е гладка и мека и е леко зачержена. Усещането е като след слънчево изгаряне, но то преминава след 1 – 2 часа. Само при 10% от хората се забелязват леки изгаряния – малки кафяви петънца, които се премахват до 1 седмица. След 3-4 дни це усеща като че ли космите растат отново, но това е защото умъртвените косми се избутват на повърхността и кожата сама ги изхвърля. Чак след 4 седмици започват да се появяват нови косми и тогава процедурата може да се повтори.
Постига ли се траен резултат?
При някои случаи траен ефект се постига и след 1-2 процедури. С увеличаване броя на прцедурите броя на космите намалява и се забелязва траен ефект. Лазерната епилация води до трайно редуциране на космите и забавено повторно поникване на някои от третираните косми. Ефектът се оценява и според очакванията на всеки различен пациент, но дори и за най-взискателните става ясно, че това е най-добрия начин за премахване на нежеланите косми.
Не намирате отговор на въпроса си?

  0
   0
   Поръчка
   Your cart is emptyКъм пакетите

   Your Shopping cart

   Close