Лазерна епилация в Борекс

Третиране на пигментни петна и ксантелазми

Съществуват различни методи за премахване на пигментни петна, включително:

– Използване на козметични продукти със съставки, които съдържат киселини и целящи излющването на епидермалния слой, и други съставки,които блокират меланогенезата и натрупването на меланина в кожта.

Салонни процедури като химичен пилинг, лазерна терапия или туширане с киселини, които могат да избелват и изравняват тена.

– Защита от слънцето с помощта на слънцезащитни кремове с висок фактор SPF и носене на шапки или слънчеви очила.

Химичният пилинг е процедура, при която се използва химически разтвор, за да се премахнат външните слоеве на кожата. Това може да помогне за избелване и изравняване на цчлостнич тен на лицето и пигментни петна. Процедурата включва следните стъпки:

1. Почистване на кожата – преди да започне процедурата, кожата се почиства от грим и мръсотия.

2. Нанасяне на химикал – химическият разтвор се нанася върху кожата, обикновено с помощта на четка.

3. Време за действие – химикалът остава да действа върху кожата за определен период от време, което зависи от типа кожа ,концентрацията на разтвора и предишното третиране с киселини.

4. Неутрализация – след достатъчно време, химикалът се неутрализира с друг разтвор или вода. Някои киселини не се неутрализират.

5. Охлаждане и успокояване – след процедурата, кожата се охлажда и успокоява с помощта на хидратиращи серуми,кремове и маски.

6. Следгрижа – след процедурата, се препоръчва използването на специални кремове в домашни условия за поддържане на ефекта от процедурата.

Важно е да се има предвид, че химичният пилинг може да има временни странични ефекти като зачервяване, лющене и чувствителност на кожата.

Туширане на петно локално нанасянене на киселинен разтвор на петно/петна. След процедура на третираната зона се почвчва коричка,която постепенно се обелва. Отдолу кожата е нова и по-светла. Много е важно да се пази третирания участък от слънце със фотопротективен крем SPF 50 , докато се възстанови напълно.

Цена:

Петна:  1 бр. 20.00 – 50.00лв.

Пилинг лице  130.00- 160.00лв.

Пилинг тяло гръб/гърди / др.  150.00лв

0
    0
    Поръчка
    Your cart is emptyКъм пакетите

    Your Shopping cart

    Close