Лазерна епилация в Борекс

Почистване на лице, гръб, гърди и други

Почистване на лице, гръб, гърди и други

Медицинска козметика е дял от Дерматологията, занимаващ се с провеждане на терапевтични процедури за подобряване състоянието и лечението на кожата по неинвазивен и естествен път. При процедурата почистване се отстраняват замърсяванията от прах, остатъци от декоративна козметика, мастна и потна секреция и част от мъртвите клетки от най-горния повърхностен епидермален слой. В Медико-козметични центрове Борекс предлагаме мануално и апаратно почистване на лице, гръб, деколте и други зони, които имат необходимост.

Мануалното почистване на лице, гръб, гърди и деколте е процедура, която се извършва от козметичен специалист или естетичен терапевт. Тя включва следните стъпки:

 1. Почистване на кожата: Използват се подходящ почистващи продукти дегримиращи млека и лосиони, за да отстраним грим, мръсотия и излишни мазнини от лицето, гръба и деколтето.
 2. Потготовка чрез Ексфолиация: Специалистът ще нанесе ексфолиращ продукт върху кожата, за да премахне мъртвите клетки и да потготви кожата за по-лесна ексцизия(изваждане,извличане) на комедони,мастни кисти и милиуми.
 3. Ексцизия: Мануално (ръчно) премахване на комедони (черни точки), мастни кисти , милиуми и др.Медициския козметик използва специални инструменти и/или техника за ръчно извличане на тези несъвършенства.
 4. Масаж: Прилага се мануална масажна техника (лечебен масаж по проф. Жаке Поспелов) върху кожата, който стимулира кръво и лимфотока, възстановителните процеси и релаксира мускулите. По време на този масаж се втриват различни серуми, гелове и кремове подбрани спрямо нуждите на кожата,за да бъде тя успокоена и хидратирана. Могат да бъдат използвани медицински физитерапевтични уреди като Д“Арсонвал , Ултразвук ,Йонофореза и др.
 5. Маска: Нанася се подходяща маска върху третираната зона ,за затваряне на порите и успокояване на кожата.
 6. Финализиране: Процедурата завършва с нанасяне на подходящ хидратиращ продукт и слънцезащитен крем, за да се предпази кожата от вредните UV лъчи.
 7. Оформяне вежди : Към процедурата почистване на лицето може да се допълни и оформянето, почистването и боядисване на веждите, което може да се изпълни с пинцета или лазерна епилация.

Третиране на Акне

Акнето е състояние на кожата, която не успява да се справя сама с изхвърлянето на отпадните мъртви клетки и секрет от мастните жлези, след като организма навлезе в периода на пубертета, а дори понякога и след това.

 • медико-козметични центрове Борекс изготвяме програми за лечение на акне, като съчетаваме различни процедури- лазерни терапии, мануално/апаратно почистване, химични пилинги, мезотерапии и др.

Важно е да се разбере, че грижите за кожата трябва да са ежедневни, като изискват постоянство от страна на пациента,поддържане на добра хигиена ,спазване на препоръките за домашна грижа и използването на подходящата за него козметика.

 • медико-козметични центрове Борекс предлагат разнообразни козметични терапии на водещи производители на лечебни и професионални козметични продукти. Терапиите се съобразяват според състоянието и нуждите на кожата.

Времетраене:

От 1 час до 1,5-2 часа спрямо зоната/ите и тежестта на проблема

Цени за почистване на лице, гръб, гърди и други

Почистване на лице / гръб / деколте 130.00-150.00 лв.
Почистване и боядисване на вежди (като отделна процедура) 40.00 лв.
Ламиниране на вежди / мигли 80.00 лв.
0
  0
  Поръчка
  Your cart is emptyКъм пакетите

  Your Shopping cart

  Close