Лазерна епилация в Борекс

Третиране на кокоши трън

Лазерна терапия при кокоши трън

Кокошият трън е вирусна брадавица, причинена от човешки папиломен вирус HPV.

Появата му е най-често по пръстите на краката и ръцете, и по рядко по стъпалата и глезените. Наблюдават се мънички издутини с плосък връх и вдъбнатина в средата.Образуванията са разпространени много често при деца и юноши, но могат да боледуват и възрастните. Предпоставка за появата на кокошия трън е заниженият имунитет.

При появата му е необходимо да се вземат бързи мерки по отстраняването му, защото е възможно кокошият трън да расте бързо и да се разпространява.Често кокошия трън може да бъде разположен в опорната част на стъпалото и да предизвиква болка при ходене.

Лазерно третиране на кокоши трън

Има различни начини за лечение на кокоши трън,но най ефективният метод е чрез третиране с лазер. В медико-козметичен център Борекс третираме кокошия трън с лазер, като въздействаме върху кръвоностния съд,които захранва образуванието. Чрез загряването на зоната постигаме коагулация-“заваряване,слепване“ на кръвоносния съд. В следствие кокошият трън спира да се храни и изсъхва ,и постепенно се излющва от кожата. Тази лазерна терапия има предимството да не наранява околната тъкан, което се случва при медикаментозното локално лечение с различни течности,кремове и гелове.След процедурата няма болка нито възтановителен период. Често еднократното третиране е достатъчно, а при необходимост процедурата се повтаря след 3 седмици.

Болезнена ли е процедурата „Лазерна терапия при кокоши трън“?

По време на процедурата се усеща краткотрайно парване,боцкане. Препоръчваме преди процедурата да бъде отстранен вроговеният ,твърд слой над кокошия трън, за да могат да проникванат лазерните лъчи в дълбочина. Веднага след процедурата пациентът може да се върне обратно към нормалното си ежедневие.

Цена на лазерна терапия при кокоши трън

Един брой : 50.00-100.00 лв.

0
    0
    Поръчка
    Your cart is emptyКъм пакетите

    Your Shopping cart

    Close