Лазерна епилация в Борекс

Третиране на гъбички по ноктите

Третиране на гъбички по ноктите

Лазерно лечение на гъбички по ноктите – онихомикоза

Какво е онихомикоза?

Онихомикозата е хронично, бавно протичащо заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите на ръцете и краката, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Това е широко разпространено заболяване.

Как протича заболяването?

Инфекцията започва най-често като белезникаво или жълтеникаво петно по повърхността на нокътя, близо до латeралната нокътна гънка. След време процесът се разпространява към основата на нокътя, който потъмнява и може да стане кафеникав, до черен на цвят. По-късно нокътната плочка задебелява, става чуплива, образува се субунгвална хиперкератоза. Заболяването може да се локализира не само по ноктите, но често се съчетава и с гъбична инфекция по кожата на ръцете и стъпалата.

Кои фактори може да провокират появата на гъбична инфекция по ноктите и краката?

Определена роля в този процес играят хроничната травма (тесни обувки), мацерацията- не добрата хигиена,хиперхидрозата-топлата и влажна среда, лошата периферна циркулация и бавният растеж на нокътя у възрастни лица, захарен диабет, широката употреба на кортикостероиди и антибиотици, отслабване на имунната система, използването на обществени басейни и зали за фитнес, сауни, СПА комплекси, микротравми и други. По тези причини онихомикозите са рядко срещани в детската възраст.

Защо е важно да се лекува онихомикозата?

Масивната гъбична инвазия води до тотална дистрофична онихомикоза и напълно разрушаване на засегнатите нокти. Обикновено инфекцията започва от един нокът, но процесът постепенно обхваща и останалите.Разрушените нокти могат да бъдат входна врата и за допълнителна инфекция.

Онихомикозата влияе на качеството на живот. Промените във вида и цвета на ноктите могат да причинят притеснение и дискомфорт. Пациентите се чувстват неудобно да покажат ръцете и краката си, да отидат на басейн или сауна, да носят отворени обувки.

Лазерното лечение на гъбички по ноктите

В медико-козметични центрове Борекс използваме Nd:Yag лазер за третиране на онихомикоза. Лазерната терапия загрява и коагулира (заварява) мицела и спорите на гъбичките. Клиничните проучвания потвърждават , че процедурата с този вид лазер така наречената неаблативна лазерна термолиза е много успешна ,а резулатите се запазват в дългосрочен план.

Предимства на лазерното лечение:

Не се наблюдават странични ефекти, за разлика от медикаментозното лечение. След процедурата няма период на възстановяване.

Има ли болка?

Обработва се нокът по нокът ,само върху засегнатите нокти и има усещане за загряване и леко парене ,докато трае процедурата.

Повтаряемост и ефект на процедурите

Засегнатите нокти се третират веднъж седмично. В деня преди процедурата, се препоръчва в съд с гореща вода да добавите една супена лъжица сода за хляб и малко сапун и да потопите засегнатите нокти за 15-20 минути. С пила за нокти изчистете неравностите и засегнатите зони на нокътя.Така ще подобрите проникването на лазерните лъчи. Препоръчва се курс между 5 -10 процедури.

Ефекта идва след 3-та – 4-та процедура, а нокътят постепенно израства и възвръща нормалния си розов цвят.

 

Цени за третиране на гъбички по ноктите

1 нокът – 30.00 лв.

4 терапии за 1 нокът – 100.00 лв.

0
    0
    Поръчка
    Your cart is emptyКъм пакетите

    Your Shopping cart

    Close