Лазерна епилация в Борекс

Третиране на белези от акне и други

Лазерно лечение на акне.

Третиране на белези от акне и други

Акнето е кожно заболяване ,дължащо се на възпаление на мастните жлези,поради запушването им в следствие на нарушена кератинизация и засилено отделяне на себум. Причините за появата на акне са:

 • Липса или неправилна хигиена.
 • Хормонални нарушения.
 • Заболявания на храносмилателната система.
 • Неправилна употреба на козметични продукти.
 • Стрес и намален имунитет.

Лечение на акне се налага при състояние на кожата при 1/3 от хората след хормоналните промени при пубертета. При появата на новият хормонален статус в човешкия организъм се увеличава мастната секреция от мастните жлези в кожата.

Тази секреция при някои индивиди може да е доста по-силна и порите не успяват да изхвърлят цялото количество масти/себум/ навън. По тази причина се получава запушване на порите и последващо възпаление от наличните бактерии. Тези запушвания на изходите на мастните жлези /порите/ се забелязват от начало като черни точки /комедони/, а след възпалението им се виждат червени и гнойни пъпки, прерастващи по-късно в кисти. Разрастването на кистите предизвиква промени в структурата на съединителната тъкан, изразяващи се в поява на белези.

За да не се стига до белезите от акнето е важно да се реагира още с първата поява на черните точки по кожата.

Проблемната кожа се почиства от медицинцки козметик поне веднъж месечно.

Важно е да се знае, че лечение на акне се извършва комбинирано с медикаментозна и мануална терапия назначена от дерматолог. Само медикаментозна терапия без мануално почистване на комедоните и мастните кисти не води до успех.

Лазерно лечение на акне

Лазерната светлина прониква дълбоко в вкожата за да достигне фоликулите на мастните жлези и своевременно унищожава propionbacterium acne ,бактерията причинител на възпаленията при акнето(пустулите).При такъв тип акнета-акне вулгарис, са достатъчни две три терапии за да се успокои кожата.От медико-козметични центрове Борекс препоръчваме лазерната терапия за акне да се съчетава с мануално почистване на лицето при наличието на комедони и мастни кисти.

При по-късните стадии на акнето,когато са останали хипотрофични(вдлъбнати) белези лазерната терапия е подходяща за заглаждане на релефа на кожата.Лазерната процедура стимулира процеса на собственото възпроизводство на колаген (колагеноза) в дермата.Ефектът се дължи на специфичното поглъщане на светлина от кръвоностните съдове на горния дермален васкулярен нервен сноп, което води до освобождаване на възбуждащи елементи – ендотелни клетки, преминаващи през стените на кръвоностните съдове в междинната тъкан последвано от стимулирана фиброзарядна дейност. Фиброзарядите активират механизмите за възобновяване на тъканта, които включват ново засилено производство на проколаген от 3-ти тип. Този вид колаген участва в изграждането на новата и нежната тъкан на човешкото тяло. При образуването на нежна тъкан се произвеждат специфични колагенни метаболити.

Установено е, че една процедура с лазер предизвиква увеличаване на производство на проколаген с 84%, в сравнение с нетретирана зона.

Това подпомага и запълването на хипотрофичните белези от акне, защото енергията от интензивната жълта светлина погълната в оксихемоглобина на капилярната мрежа на кожата предизвиква процес на възстановяване и производство на колаген и еластин в местата с белези.

Лечението на акне е съвместна работа от лекар дерматолог, медицински козметик и комплекс от домашни грижи с подходящи козметични продукти.

Предимства на лазаерното лечение на акне:

 • Бърза и безболезнена процедура.
 • Подходяща при подрастващи и хора, които не искат да използват медикаментозно лечение.
 • Без период на възтановяване след процедурата.
 • Предотвратява появата на нови белези и заглажда съществуващите.

 

Цени за лазерно лечение на акне

Брадичка

80.00 лв.

Чело 120.00 лв.
Бузи 200.00 лв.
Цяло лице 300.00 лв.
0
  0
  Поръчка
  Your cart is emptyКъм пакетите

  Your Shopping cart

  Close