Център за лазерна епилация Борекс

Абонамент за новини

Съгласявам се подадените лични данни да бъдат обработени за целите на маркетинга на Борекс
Ако желаете да получавате по e-mail нашите актуални новини и промоции, можете да се абонирате.
Оценете
(0 гласа)

Лечение на акне

Акнето е състояние на кожата при 1/3 от хората след хормоналните промени при пубертета. При появата на новият хормонален статус в човешкия организъм се увеличава мастната секреция от мастните жлези в кожата.

Тази секреция при някои индивиди може да е доста по-силна и порите не успяват да изхвърлят цялото количество масти/себум/ навън. По тази причина се получава запушване на порите и последващо възпаление от наличните бактерии. Тези запушвания на изходите на мастните жлези /порите/ се забелязват от начало като черни точки /комедони/, а след възпалението им се виждат червени и гнойни пъпки, прерастващи по-късно в кисти. Разрастването на кистите предизвиква промени в структурата на съединителната тъкан, изразяващи се в поява на белези.

За да не се стига до белезите от акнето е важно да се реагира още с първата поява на черните точки по кожата. Веднъж получило се акне се лекува много трудно. За да не се стига до там е нужно проблемната кожа да се почиства при козметик поне веднъж месечно. Важно е да се знае, че лечението на акне се извършва комбинирано с медикаментозна и мануална терапия назначена от дерматолог. Само медикаментозна терапия без мануално почистване на комедоните и мастните кисти не води до успех. Това е важно да се разбере, защото много често се опитва с различни медикаменти без да се прави мануално почистваща терапия и естествено няма резултат.

Мануалното почистване се извършва от опитен медицински козметик, притежаващ необходимата квалификация, за да не се получават усложнения от внасяне на допълнителни инфекции.Първоначално , за да се увладее процеса се правят почистващи процедури с лечебни масажи и лечебни маски през 10-14 дни. След 5-6 процедури, когато процеса на възпаление от акнето се овладее, процедурите се разреждат до 1-2 месечно. Напоследък за съкращаване срокът на лечение се използва терапия с жълта светлина /лазер NLite/. Това подпомага и запълването на хипотрофичните белези от акне, защото енергията от интензивната жълта светлина погълната в оксихемоглобина на капилярната мрежа на кожата предизвиква процес на възстановяване и производство на колаген и еластин в местата с белези.

Лечението на акне е съвместна работа от лекар дерматолог, медицински козметик и комплекс от домашни грижи на индивида.


Лазерна епилация в центрове Борекс | Медико-козметична верига © 2012-2018

Всички права запазени! Копирането на информация е забранено!


Facebook Twitter Google Plus

Изработка и SEO оптимизация от #TAG Web Studio Ltd.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 

Нашия сайт използва бисквитки. С посещението му, Вие се съгласявате с Политика за Защита на личните данни и употребата на бисквитки Вижте повече