Флебология

Флебология

Флебология – неинвазивна терапия за спиране въздействието на разширените вени и венозната и лимфна недостатъчност

Флебология – Лимфодрениращ масаж по френския метод

Ендермология се използва успешно като неинвазивна терапия за лечение на венозната недостатъчност при долните крайници или така наречените разширени вени,

Флебология в козметични центрове Борекс

Флебология в козметични центрове Борекс

Масажът правен с помощта на френския апарат CELLU M6 KEYMODULE на фирмата LPG и постигнал до сега най-добрите резултати в борбата с целулита, вече бележи успехи и в борбата с венозната недостатъчност. Лимфният и венозен застой обикновено се обуславя генетично и причинява възпаления на вените на долните крайници, а в по-тежката фаза и тромбофлебит, когато образуваните съсиреци /тромби/ могат да причинят при откъсването си от местата с възпаления запушвания на важни за живота кръвоносни съдове.

Лимфна недостатъчност може да се получи и след травми и сраствания в дълбоката дерма на долните крайници. Апаратът може да обработи посредством въртящи ролери и вакуум всеки сантиметър от засегнатата повърхност на долните крайници. Получаващият се по този начин лимфодрениращ масаж засилва циркулацията на лимфата и венозната кръв, като се постига премахване на събралото се прекомерно голямо количество лимфа и венозна кръв и от там намалява риска от възпаление на тези места.

Масажът се извършва от обучен рехабилитатор с медицинско образование, а направлението се дава от лекар специалист по съдови заболявания след провеждане на доплерова диагностика. Практиката показва, че е достатъчно да се правят по 1-2 процедури седмично като постепенно се разреждат до 1-2 месечно. Много е полезно съчетаването с ходене , изкачване на стълби и водни бани с морска или хладка вода. Процесът отлично се повлиява от ползване на джакузи с хидро и въздушни джетове.

Последвайте ни във Facebook!

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка
error: Content is protected !!