Фитнес и сауна

Фитнес и сауна

Фитнес и сауна, джакузи и солариум. Анализатор за тяло InBody Test, Fitvibe

Лазерна епилация и антицелулитни терапии от Борекс 2

Фитнес и сауна

Галерия на фитнес и сауна в Борекс

Анализатор за тяло InBody Test

Анализатор за тяло InBody Test в Център за епилация Борекс

Анализатор за тяло InBody Test в Център за епилация Борекс

Body Mass Analyser е професионален уред за прецизно измерване, контрол и анализ на телесна маса. Извършва биоелектричен импедансен директен сегментен анализ в пет зони (торс, десен и ляв горен и долен крайник) при замерване с 8-точкови контактни електроди.

Измерени параметри:

 • общо тегло, мускулна маса;
 • мазнини, вода, телесна маса без мазнини;
 • BMI индекс;
 • процентно съдържание на мазнини;
 • индекс талия-ханш;
 • ниво на базова метаболитна обмяна;
 • 5-сегментно разпределение и анализ на чиста телесна маса и мазнини;

При нас в „Борекс” това измерване се извършва от специалист, който ще изготви за Вас лична програма.

Fitvibe- модерният и високотехнологичен фитнес уред – виброплатформа

Fitvibe- модерният и високотехнологичен фитнес уред – виброплатформа

Fitvibe- модерният и високотехнологичен фитнес уред – виброплатформа

FitVibe се явява първата виброплатформа на пазара, съответстваща на високия стандарт MDD / Medical Device Directive /. Същият е много удобен както за тренирани, така и за нетрeнирани хора по-малко способни да изпълняват упражненията, което се явява една нова форма на терапия.
Действието на апарата се изразява в създаването на вибрации, които се предават на тялото чрез вибрационна платфома. С помоща на fitvibe честотата на вибрациите може да бъде променяна в диапазон от (20 – 60) Hz, в който диапазон от честоти мускулите реагират на тях с автоматични сгъвания и отпускания. Благодарение на тази честота напрежението в тях е много голямо и ефективно.
При традиционните тренировки се активират само 40% от мускулните тъкани докато тук чрез вибриране на цялото тяло този процент достига до 100%- то си значение. Реагират не само мускулните тъкани – приемането на вибрациите от цялото тяло оказва отличен резултат на сухожилията, костнате тъкани, нервната система и хормоналния баланс.
Приложение FitVibe установява нови стандарти във вибрирането на цялото тяло. В много области на приложение и след пробни изпитания е показан резултат /както при спортисти, така и при по възрастни хора и пациенти в период на възстановяване/ с голяма полза от тази техника. Вибрацията на цялото тяло може да бъде успешно използвана и за козметични цели, също така демонстрира добри резултати в корекциятя на фигурата, борбата с целулита, подобряването на колагена и снижаване нивото на мастните тъкани.

Приложение на тренировките върху виброплатформи. Вибротренировките се радват на широко приложение:

 • При спортисти, които искат да подобрят постиженията си. Могат да въздействат върху определена мускулна група, но без да натоварват излишно стави, връзки и сухожилия.
 • При рехабилитационна дейност – различни оздравяващи процедури.
 • Разкрасителни терапии – за изглаждане на целулит.
 • Болни на легло или страдащи от болести като МС (множествена склероза) и Паркинсон. 10-минутни вибротренировки 6 пъти седмично предотвратяват мускулна и костна загуба при продължително лежащоболни.
 • При възстановяване след бременност – вибротренировките намират приложение в тренирането на мускулите на тазовото дъно, които са изключително важни. Тренирането им се осъществява посредством свиване и отпускане, а виброплатформите действат именно на този принцип. Перинеумът след раждане може да заздравее по-бързо, ако се практикуват упражнения за тазовото дъно.

Виброплатформите предлагат трениране на цялото тяло или на отделни мускулни групи. Когато човекът е изцяло върху повърхността, се задействат допълнителни моторни единици и мускулни фибри.
Има възможност за изометрично трениране – застава се в определена позиция, която се задържа за определено време (например долно положение на дълбок клек или планк) или динамично натоварване.

При последното може да се извършват различни движения, докато тялото ви вибрира. Например клекове, напади, лицеви опори, кофички и други.

Ефекти
Положителните ефекти от употребата на виброплатформи са много.
При кратък период на използване:

 • Включват се повече моторни единици в сравнение с обичайното мускулно съкращение.
 • Подобрение на кръвообращението.
 • Повтарящите се свиване и отпускане на мускулите от 20 до 50 пъти в секунда практически работят като помпа на кръвоносните и лимфатични съдове чрез увеличение скоростта на кръвта.

По-бързо възстановяване на мускулите след тренировка. Източник: Тренировки на виброплатформи

FitVibe се прилага с успех за следните области:

 • Фитнес
 • Уелнес
 • Професионален спорт
 • Медицинска практика

Последвайте ни във Facebook!

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка
error: Content is protected !!