Мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапия с дермаролер

Мезотерапия с дермаролер. Микроиглената мезотерапия е неаблативна подмладяваща терапия, която стимулира производството на колаген по един сравнително физиологичен метод. Чрез микроубожданията на повърхността на кожата с мезопен се предизвиква освобождаването на растежни фактори. Те стимулират производството на нов колаген и еластин и подобряват проникването на активните серуми в кожата.

Мезотерапия в център за лазерна епилация Борекс

Индикации:

   Anti-aging

  • Стяга отпуснатата кожа.
  • Подобрява качеството  и текстурата на кожата чрез сгъстяване на епидермиса.
  • Изглажда фините линии и бръчки.
  • Намалява видимостта на широките пори.

   Пигментация

  •  Изсветлява пигментните петна.

Fusion Mesotherapy е нова концепция в естетичната медицина, нов  подход в мезотерапевтичното лечение и процедури, основано на най-съвременните уреди и висок фармацевтичен клас продукти. Fusion Mesotherapy предлага продукти с иновативни активни съставки, които съответстват на най-високите производствени стандарти, с цел постигане на максимална ефективност и безопастност на клиентите.

Fusion Mesotherapy XPERT е ексклузивно устройство за безиглена мезотерапия, което предлага всички предимства на неинвазивното и безболезнено подмладяване на кожата. Fusion Mesotherapy XPERT е устройство за електропорация при използване на високо напрежение и фотостимулация. То усилва проникването на активни съставки в кожата. Специфичното пулсиращо високо напрежение води до клетъчна електропорация, което преструктурира пропускливостта на кожата  и отваря клетъчните пори. То стимулира отварянето на белтъчните канали върху клетъчните мембрани, което позволява на  веществата да достигнат сърцевината на клетките. Продуктите достигат дълбокия  епидермис по време на третиране и до 48 часа след това.

Безиглена мезотерапия с Fusion Mesotherapy

Мезотерапия

Клетъчната фотостимулация е много сходна с процеса фотосинтеза. Фотосинтезата е процес, при който растенията произвеждат хлорофил. Хлорофилът е  енергията, която привежда в действие функциита на растенията на клетъчно ниво. Хлорофилът за растенията е това, което е аденозин трифосфатът за човешкото тяло. Нито хлорофилът, нито аденозин трифосфатът могат да се произвеждат без наличието на светлина със специфична дължина на вълните.

 Как действа безиглената мезотерапия?

Роговият слой е главната бариера за проникването на активни съставки, които се съдържат в локалните фармацевтични и лечебно-козметични средства. Електропорацията създава микроканали в кожата и клетките, които позволяват всяко вещество да бъде приложено  върху повърхността на кожата /т.н. локално приложение/, за да бъде абсорбирано от кожата и вътре в клетките. Електропорацията не е електрофореза или йонофереза. Тя се състои от емисия на електромагнитно поле  или импулсен ток със специфични параметри към отворени канали  и аквапорини на клетъчните мембрани, които  улесняват трансфера на лечебни вещества.

Основни показания за прилагане на безиглена мезотерапия:

Стареене на кожата:

  • възстановяване на стегнатия вид и еластичност на кожата;
  • изглаждане на бръчки, линии и гънки като алтернатива на дермалните филъри / подобрява естествения синтез на колаген, еластин и други компоненти на дермалната матрица/;
  • неутрализиране на  свободните радикали  и на  процесите на стареене;
  • дълбоко овлажняване;

При акне, разширени пори и текстура на кожата: позволява да се намали размера на порите чрез увеличено производство на колаген около тях / което помага за свиването на порите/ и поради увеличеното производство на еластин.  При комбинацията с F-ACN или пилинги  резултатите от лечението са по-добри, а кожата по-пречистена;

При хиперпигментация намаляване на старческите петна, хиперпигментация, мелазма и изсветляване на тена на кожата като цяло с  F-Radiance  или  F-Vitamin-C.

Не се изискват предпазни мерки след безиглената мезотерапия. Единствено се препоръчва  използването на слънцезащитен продукт, когато терапията е проведена в комбинация с пилинги. В зависимост от първоначалното състояние на кожата и очакваните резултати, процедурите могат да бъдат повтаряни неограничено, макар че курс от 5 до 10 сесии е напълно достатъчен.

Последвайте ни във Facebook!

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка
error: Content is protected !!