Лечение на акне

Лечение на акне

Лечение на акне се налага при състояние на кожата при 1/3 от хората след хормоналните промени при пубертета. При появата на новият хормонален статус в човешкия организъм се увеличава мастната секреция от мастните жлези в кожата.

Тази секреция при някои индивиди може да е доста по-силна и порите не успяват да изхвърлят цялото количество масти/себум/ навън. По тази причина се получава запушване на порите и последващо възпаление от наличните бактерии. Тези запушвания на изходите на мастните жлези /порите/ се забелязват от начало като черни точки /комедони/, а след възпалението им се виждат червени и гнойни пъпки, прерастващи по-късно в кисти. Разрастването на кистите предизвиква промени в структурата на съединителната тъкан, изразяващи се в поява на белези.

За да не се стига до белезите от акнето е важно да се реагира още с първата поява на черните точки по кожата. Веднъж получило се акне се лекува много трудно.

За да не се стига до там е нужно проблемната кожа да се почиства при козметик поне веднъж месечно.

Важно е да се знае, че лечение на акне се извършва комбинирано с медикаментозна и мануална терапия назначена от дерматолог. Само медикаментозна терапия без мануално почистване на комедоните и мастните кисти не води до успех. Това е важно да се разбере, защото много често се опитва с различни медикаменти без да се прави мануално почистваща терапия и естествено няма резултат.

Лечение на акне

Мануалното почистване се извършва от опитен медицински козметик, притежаващ необходимата квалификация, за да не се получават усложнения от внасяне на допълнителни инфекции.Първоначално , за да се увладее процеса се правят почистващи процедури с лечебни масажи и лечебни маски през 10-14 дни. След 5-6 процедури, когато процеса на възпаление от акнето се овладее, процедурите се разреждат до 1-2 месечно. Напоследък за съкращаване срокът на лечение се използва терапия с жълта светлина /лазер NLite/. Това подпомага и запълването на хипотрофичните белези от акне, защото енергията от интензивната жълта светлина погълната в оксихемоглобина на капилярната мрежа на кожата предизвиква процес на възстановяване и производство на колаген и еластин в местата с белези.

Лечението на акне е съвместна работа от лекар дерматолог, медицински козметик и комплекс от домашни грижи на индивида.

Борекс във Facebook!

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка
error: Content is protected !!