Лазерна епилация

Лазерна епилация

lazerna epilacia

Лазерна епилация. Притеснява ли ви нежеланото окосмяване? При нас то не е проблем вече 20 години!

За първи път лазерна епилация в България бе извършена на 1 Юли 1999 г. в медико-козметичен център Борекс.

Ние се гордеем, че сме лидер в борбата с нежеланото окосмяване с хилядите успешно проведени процедури и удовлетворени клиенти.

При нас се използват най-иновативните лазерни технологии, като диодната матрица на Лайт Шиър – лазерът признат за Златен стандарт в епилацията от Американската асоциация за храни и лекарствени средства.

От Ноември 2012 г. за първи път в България ние прилагаме за лазерна епилация и усъвършенствания диоден лазер Вектус с най-голямата диодна матрица и рефлективно излъчване за увеличаване на ефективността от инфрачервеното лъчение, намаляване на болката и многократно съкращаване на времетраенето на процедурите.

Лазерна епилация в центрове Борекс

Лазерна епилация в центрове Борекс

Лазерна епилaция /термоселективен метод за трайно премахване на нежелано окосмяване /.
Нежеланите косми притесняват милиони мъже и жени по света. От дълбока древност се използват различни методи за премахването им като бръснене, кола маска, депилаторни химически смеси, пинсети, електро пинсети и игли. Премахването на космите с тези методи е нетрайно и болезнено. До сега само електроепилацията с игла има траен ефект, но този метод е много болезнен, бавен и оставя белези. Лазерната епилация е истинска революция в тази област. Методът се основава на поглъщането от меланина в клетките на космения фоликул на енергията пренасяна от инфрачервените лазерни лъчи. Когато тази енергия се погълне в тези клетки температурата им се повишава над 40°С и те коагулират (умъртвяват се). Използват се лазери с дължина на вълната 694 nm (Руби), 755 nm (Александрит), 810 nm (Диоден), 1200 nm (Въгледвуокисен).

Същност на лазерната епилация:

Космите, които желаем да премахнем от дадена зона не трябва да бъдат скубани с пинсета, кола-маска или махани с епилатори /поне 20 дни или около месец за областта на лицето и 1,5 – 2 месеца за тялото/ преди лазерната епилация. През това време те могат да се подрязват с ножичка, да се бръснат или махат с депилатоар (т.е. със средства, които отстраняват косъма само до нивото на кожата, без да го отскубват от корен). Кожата на третираната зона трябва да е с максимално естествения си тен, т.е. да е минал поне един месец от последния плаж, солариум, кварцови процедури и др. Не трябва да се употребяват избелващи кремове, съдържащи хидрохинон, ахромин или живак (поне месец) върху зоните, които ще бъдат третирани, т.е. обезкосмявани с лазер.

Лазерна епилация в центрове Борекс 2Лазерната епилация се прилага минимум три пъти, защото при всеки човек космите растат на три фази (растежна, зародишна, опадаща). За да се обхванат тези фази на развитие, дадена зона трябва да се обработи поне три пъти. При наличие на хормонално заболяване – кистозни яйчници, хормонален дисбаланс или генетична обусловеност броя на процедурите може да се увеличи. Състоянието на бременност у жените също е предпоставка за хормонален дисбаланс.

Интервал между процедурите минимум 4-8 седмици, като се препоръчва да се изчаква колкото се може по-дълго време.

Лазерният лъч атакува /премахва/ черни, тъмни, кестеняви косми – т.е. косми, които имат пигмент. Затова побелели и много руси косми не се премахват с лазерна епилация.

Процедурата лазерна епилация е безвредна. Показва положителни резултати, без никакви дълготрайни странични ефекти. Лазерната епилация е почти безболезнена. Усещането е парливо докосване. Тъй като 1 импулс е част от секундата, усещането за болка е мигновено и съвсем поносимо. Процедурата може да продължи от няколко минути до около час, в зависимост от размера на третираната зона.

ВАЖНО: Как унищожените косми се изхвърлят от кожата?

От 3-4 до 5-7 дни след епилацията овъглената част от косъма започва да “набожда” на повърхността на кожата. Това създава лъжливо усещане, че те растат. След 7-10 дни от процедурата Вие ще забележите опадането на косъма. Това се осъществява чрез подменянето /регенерацията/ на кожните слоеве, при което вече ненужният и чужд за кожата косъм се изхвърля на повърхността й. Този период – “период на избутване” продължава 2-3 седмици, след което полето се изчиства от тъмнеещите остатъци на косъма. За повторно третиране трябва да мине месец и половина след първата процедура, за да се обхвне втората фаза на космен растеж. Освен това, до повторното атакуване космите, които ще се появат НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СКУБЯТ или епилират с др. методи. Разрешено е до изчакване на повторната процедура, космите САМО да се подрязват или бръснат /или да се премахват с депилатоар/.

LightSheer: The Gold Standart in Hair Removal Technology /ЛайтШиър: Златният Стандарт в Технологията за епилация/

Нежеланото окосмяване е козметичен дефект, който може да бъде отстранен трайно, без болка, без риск от странични ефекти и без нарушаване на ежедневния ритъм на живот. Това може да се осъществи чрез високо технологичната процедура лазерна епилация, базираща се на метода на селективната термолиза и релаксиращо охлаждане с помощта на диодния лазер LightSheer. Това е медицински лазер на американската фирма Coherent, притежаващ сертификат от FDA – асоциацията за лицензиране на храни и медикаменти в САЩ. Този лазер благодарение на отличните резултати получени в практиката, от 5 години след лицензирането му е признат за “Златен стандарт в епилацията по метода на селективната термолиза”. Това означава, че е най-високо оценен на пазара на медицинските апарати за трайно премахване на нежелано окосмяване. С него за 3-4 процедури се постига редуциране на космите с 90%.

Ако клетката няма меланин тя остава непокътната. Затова белите и руси косми са неуловими за инфрачервените лъчи. Те могат да се коагулират само с електроепилация чрез вкарването на високочестотен ток с игла до космения корен. Предозирането на енергията води до увреждане на околните клетки от кожата, намиращи се в близост до атакуваните косми. Ако не се спази изискването да има време за релаксация на тези клетки, те могат да изгорят и да се пигментират допълнително при едно последващо слънцеизлагане без защитен фотофакторен крем.

Негативни са резултатите, ако има хормонално, гинекологично или генетично смущение у даден индивид. Тогава е правилно успоредно с провеждането на процедури за епилация да се прилага и подходящо лечение. Съществени за получаване на добър резултат са и спазването на технологичните изисквания – при скубане на космите с пинсета, кола маска и епилатор, да се изчака поне 3-4 седмици от последното третиране преди процедурата с лазерна техника. Важно е и преди процедурата космите да се маркират и подрежат до подходящо ниво. Трябва да бъде спазен и интервалът между отделните процедури и най-вече да не е по-къс от 6-8 седмици.

В заключение лоши резултати няма, има некоректно провеждане на процедури от некомпетентност на оператора.

Лазерна епилация с VECTUS

Лазерна епилация в центрове Борекс 3

От началото на 2012 г. в практиката навлиза подобрението на Лайт Шиър, а именно диодният лазер Вектус, който е с голям накрайник близо 9 кв.см и скорост от 17 кв.см в секунда. Големите зони като крака, ръце, гръб и корем се обработват за 30-40 мин. Освен това светлинния сноп от диодната матрица се оползотворява на 90%, с което се постига намаляване на необходимата мощност на импулса, а от там и по-малка болка и дискомфорт. Наличието на специален уред за измерване нивото на меланина свежда до минимум опасността от изгаряне на кожата.

Лазерна епилация с VENUS VELOCITY

Най-новият диоден лазер със златен стандарт за ефикасност и безопасност прилага ултрабърза и безболезнена епилация .

 

Високата енергийна наситеност (до 100J/cm2), дължината на вълната (800nm) и високата пикова мощност правят Venus Velocity високо ефективен. Скоростта на повторение, възможността за използване на голям накрайник с размер 7cm2, опцията Slide режим, системата за охлаждане в реално време, гарантират бързо извършване на процедурата и повече комфорт за всички типове кожа.

Често задавани въпроси за лазерната епилация

Безопасна ли е лазерната епилация?

Да, безопасна е. Инфрачервеното лъчение е топлинно лъчение, не предизвиква йонизация и други странични явления. Лъчението се поглъща от пигмента меланин, който се съдържа в космите и съвсем малко в клетките на кожата. Кожата не изгаря, а само космите.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Усещането е като при леко парване или удар с гумен ластик. Повечето хора почти не усещат и понасят добре процедурата. Може да се използва предварително охлаждане или EMLA – местна упойка. Болката при електроепилацията е несравнима с усещането от лазерната епилация.

Как влияе цвета на космите и кожата при лазерната епилация?

Идеалният случай е при тъмни косми и светла кожа. По-светлите, руси и бели косми се подават трудно на лазерна епилация, защото не съдържат пигмента меланин в клетките си. Тъмните, пигментирани и кожи с тен могат да получат изгаряне при недобре избрани параметри на лазерното лъчение. Винаги питайте работещите с лазера специалисти дали имат лиценз (диплома за обучение) и от колко време практикуват лазерна епилация.

Какво трябва да се знае преди процедурата?

Няколко седмици преди процедурата космите не трябва да са скубани с пинсети или кола маска. Корените трябва да са в кожата, за да е възможно унищожаването им с лазера. Не трябва да сте излагани на слънце и солариум, защото пигментиралата потъмняла със захар кожа може да изгори при процедурата. Космите могат да се подрязват или бръснат. Могат да се изрусяват с депилатор, но не трябва да се скубят преди процедурата с лазер.

Колко процедури ще са нужни?

Броя на процедурите е зависим индивидуално от пациента. Практиката показва, че са необходими минимум три процедури, но при някои индивиди с хормонална и генетична обремененост те могат да са повече. Процедурите се повтарят в интервал от 4-8 седмици. Всяка процедура намалява броя на космите и те стават по-мъхести и светли. Крайната цел на лазерната епилация е достигане на нормален незабележим за окото мъх, който е нужен на кожата за нормалното й функциониране.

Какво трябва да се очаква след процедурата?

Непосредствено след процедурата кожата е гладка и мека и е леко зачержена. Усещането е като след слънчево изгаряне, но то преминава след 1 – 2 часа. Само при 10% от хората се забелязват леки изгаряния – малки кафяви петънца, които се премахват до 1 седмица. След 3-4 дни це усеща като че ли космите растат отново, но това е защото умъртвените косми се избутват на повърхността и кожата сама ги изхвърля. Чак след 4 седмици започват да се появяват нови косми и тогава процедурата може да се повтори.

Постига ли се траен резултат?

При някои случаи траен ефект се постига и след 1-2 процедури. С увеличаване броя на прцедурите броя на космите намалява и се забелязва траен ефект. Лазерната епилация води до трайно редуциране на космите и забавено повторно поникване на някои от третираните косми. Ефектът се оценява и според очакванията на всеки различен пациент, но дори и за най-взискателните става ясно, че това е най-добрия начин за премахване на нежеланите косми.

За актуални предложения и промо пакети за лазерна епилация, последвайте ни във Facebook!

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка
error: Content is protected !!