Антицелулитни терапии

Антицелулитни терапии

Лимфодрениращ масаж LPG, Ivea Technology Le Skin V6 и ICOONE


Антицелулитни терапии в центрове Борекс 3

 

Антицелулитни терапии с трите вида апаратура, които използват един и същ метод на предизвикване на липолиза в слоя от кожата, където се намират мастните клетки, предизвикващи целулитните натрупвания. Този метод се основава на принципа на механичното дразнение на мастните клетки, вследствие на което те получават сигнал за изхвърляне на съдържанието си – липолиза. Мастните клетки не се разрушават като при липосукцията, а изхвърлят съдържанието си в лимфотока и от там в отделителната система. Това е неинвазивен и безвреден начин организма да се избави от излишно натрупаните депа от мазнини в дълбокото подкожие.

Aнтицелулитни терапии – лимфодрениращ масаж по метода Ендермология

Известно е, че лимфният и венозен застой представлява нарушение в нормалната циркулация на лимфния и венозен поток в дълбоките дермални структури. Този процес с течение на времето води до натрупване на депа от отпадни продукти на метаболизма в междуклетъчните пространства на съединителната тъкан. Освен това се нарушава и правилното хранене на кожните клетки в тези зони. Страдащите от недохранване и лошо отвеждане на отпадните вещества клетки, започват интензивно да стареят и спират изграждането на колаген и еластин.

Това от своя страна води до изтъняване на кожния слой, образуване на бръчки, целулит, стрии и отпусната кожа. На по-късен етап се появяват и фиброзни участъци, често болезнени на допир, по бедрата, ханша и корема. Появяват се и така наречените разширени вени често съпътствани с възпаления и тромбози, водещи до флебит и емболия, застрашаваща живота на хората.

Бърз и резултатен ефект

За противодействие на тези дегенеративни процеси във всичките им фази и усложнения се използват за антицелулитни терапии – лимфодрениращите масажи, изпълнявани от рехабилитатори, кинезитерапевти и ерготерапевти. Тяхното ръчно изпълнение е доста неефективно и не води до бърз и резултатен ефект.

Антицелулитни терапии в центрове Борекс 2Откритието на апаратния метод Ендермология доведе до бум в технологията на лимфодрениращия масаж и повиши ефективността и успеваемостта при неинвазивното преодоляване на проблемите с целулита, тежките крака, невъзпалените разширени вени и пост травматичните и пост оперативните възстановявания.

Методът се ползва с голям успех преди и след липосукция за подобряване на резултатите и бързо възстановяване. Важно е да се знае, че процеса е и с изключително голямо значение за правилното провеждане на диети за отслабване и особено за привикването на организма към новите хранителни и двигателни норми и режими на организма.

Ендермология

Методът Ендермология се състои в използването на вакуум и механични въртящи се ролери, предизвикващи разтягане и омачкване на съединителната тъкан. Това механично въздействие действа на рецепторите на мастните клетки като сигнал за липолиза – изхвърляне на съдържимите масти в лимфните пътища. Освен това се засилва кръвообращението и лимфотока, което води до подобряване на храненето на клетките и изхвърляне на отпадните вещества от метаболизма на клетките.

Важен момент в провеждането на методиката е поемането на повече вода, над 2-3 литра дневно, за подпомагане на отделителната система при изхвърлянето от организма на освободените излишни количества масти и отпадни вещества при обмяната. Поради подобреното хранене на клетъчно ниво методът има действие по подобряване на производството на колаген, еластин и нови клетки съединителна тъкан.

Подобряване на участъците със стрии

На това се дължи и видимото подобряване на участъците със стрии. Кожата става мека, гъвкава и еластична. Освен очистването на целулита се забелязва подобрено кръвоснабдяване и по-добро хранене на клетките и изграждане на мускулатура. Съчетаването на този метод с подходящ хранителен и двигателен режим води до отлични резултати по естествен път само за 3-4 месеца.

Методът Ендермология предполага изпълнението на една стартираща програма от 2-3 процедури седмично до изпълнението на 14-20 броя през 1-2 дни. След стартиращата програма е важно да се продължи с поддържащи процедури 2-3 месечно, за да се запази действието на процеса на разграждане на мастите и оформяне на мускулатурата.

Провеждането на процедурите по методът Ендермология се осъществява с апаратурата CELLU M6 на LPG Systems и Le Skin V6 на Ivea Technologie. Разликата в двата метода се състои в това, че при LPG се въздейства само апаратно, а при Ivea Technologie освен апаратното въздействие има и мануален контакт.

icoone - Антицелулитни терапии в центрове Борекс

ICOONE

Новият апарат ICOONE e осъвършенствана версия на  LPG, като вакуума вече въздейства на много малки точки от кожата на микро алвеоларно ниво. Възприятието е за много по-меко и приятно въздействие без никакво усещане за болка и дискомфорт от засмукването на вакуума и ролерите.  Микро алвеоларното въздействие предизвиква повишение на кръвотока по микрокапилярната мрежа в епидермалните слоеве и от там се подобрява храненето и обмяната в дермалните клетки съответно се предизвиква производство на еластин и колаген по естествен път.  Кожата се ревитализира и се предизвиква лифтинг ефект, като се заличават малките бръчки, хипотрофичните белези и стрии.

Повече информация и актуални промоции, можете да намерите в нашата Facebook страница https://www.facebook.com/Borex.Beauty.Club

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка
error: Content is protected !!